OPtredens OP-zolder

OPtredens OP zolder

Op onze gezellige zolder vinden ook dit jaar weer heel wat geweldig toffe optredens plaats.


Er zijn steeds twee soorten tickets:

  • standaardticket
  • ticket de luxe (vintage zeteltje met glaasje cava)


Bij beide tickets zijn cadeaustreekprodukt,

btw en reservatiekost (€2,50) inbegrepen.


Klik op de foto van de gewenste artiest

om door te gaan naar onze webwinkel

waarlangs u uw tickets kan bestellen !

25 juni


€20 /€24

STEF KAMIL CARLENS

One mand band 

Stef Kamil Carlens (dEUS- en Zita Swoonoprichter) klinkt als herboren. 2019 was het jaar dat het grote publiek Carlens’ muziek leerde kennen door zijn opmerkelijke passage in het populaire programma ‘Liefde Voor Muziek’. Daarin zorgde hij week na week voor een frisse wind met verrassende versies van songs van o.a. Milow en Ilse DeLange. In 2020 kwam de kers op de taart: de bekroning met een Music Industry Award in de categorie ‘Beste muzikant’.

 

Met zijn eerste soloplaat ‘Stuck In The Status Quo’ maakte Stef Kamil Carlens in 2017 zijn succesvolle rentree in het popcircuit als soloartiest. Sindsdien gaat het bijzonder goed met de Antwerpse liedjeskunstenaar. In 2019 kwam de opvolger ‘Making Sense Of Infinity’ uit, die door pers en publiek positief onthaald werd.

 

“Carlens is een liedjesfluisteraar die met zachte stem betovering over onze hoofden uitstrooit, en hier is hij in zeer grote vorm.” – Humo (****)

 

In zijn soloshows omringt Stef Kamil zich met een keur aan opmerkelijke instrumenten. Aan zijn voeten een houten basharmonium en percussie van schelpen en belletjes, rechts van hem een torentje vintage synths, orgeltjes en drummachines en rondomrond een reeks bijzondere gitaren, waarop hij met regelmaat z’n bottleneck laat sliden. 

 

Het geheel vormt een kleurrijke biotoop waarin de rijke verbeeldingswereld van de songs uit zijn ondertussen impressionante repertoire kan gedijen en hij sferen doet ontstaan die reiken van bluesy melancholie tot funky vrolijkheid. Omdat hij soms tot met zeven instrumenten tegelijkertijd in de weer is, lijkt zijn spel wel een soort choreografie, waarin minutieus getimede bewegingen een krachtige maar verfijnde eenheid van groove en melodie vormen. Stef Kamil staat alleen op het podium, maar bijwijlen lijkt het of er een volledige band staat te spelen!

9 JULI


€16/€20

MAARTEN COX


Cox Cosy in 't Nederlands

We verwelkomen je deze avond op onze knusse zolder voor een gezellig optreden van Maarten Cox en zijn vaste pianist.


Of het nu op het podium van "Lommel Leeft" is, of op dat van "Bilzen Zingt" of "Gentse Feesten", het is intussen bekend terrein geworden voor Maarten Cox, daarbij geflankeerd door zijn vaste begeleider op piano. In zowat alle stijlen zijn ze thuis met tussendoor ruimte genoeg om zijn eigen nummers in de etalage te plaatsen, waarbij opvalt dat Maarten voor nieuwe songs gaat en daarmee binnen de Vlaamse muziek zijn eigen plek heeft veroverd.

(citaat Vivavlaanderen)

23 JULI


€20 / €24

DAALMAN & ISABELLE A


Daalman & Isabelle A zijn sinds hun hitsingle “Jij” van begin 2020 niet meer van elkaar weg te slaan, zowel in de liefde als op muzikaal vlak vonden ze elkaar!

Ze hebben elk hun optredens en solocarrières en ze volgen elkaar op de voet in de Vlaamse hitlijsten. 

Maar je zou de twee zeker ook eens samen aan het werk moeten zien:

Tijdens hun live duetten spatten de vonken van het podium !

Je hoort originele nieuwe versies van Isabelle’s bekendste hits, aangevuld met enkele verrassende covers, telkens afgekruid met die typische melancholische gitaarpop van Daalman.

Daalman en Isabelle A, samen, in een intieme akoestische setting 

30 JULI


€8 / €12

ZEM

Vandaag presenteren wij een zeer apart, bijzonder concert op onze zolder !ZEM werd geboren in Ethiopië en wordt als driejarig meisje geadopteerd door een Belgisch/Nederlands gezin en groeit op in Gent. Haar muzikale carrière start al op haar 16de als singer-songwriter en vocaliste voor de Gentse hiphopformatie Rauw&Onbesproken.

ZEM, een klassiek geschoolde harpiste dus en auteur-componist bestrijkt een uitgebreid gamma van Jazz, Blues, Soul en Urban, maar ook Franse Chansons en Nederlandstalige Kleinkunst begeleid op semi-elektrische harp.

“Eigenzinnig en betoverend staat in het juryverslag wanneer Zem de prestigieuze publieksprijs wint van TV5Monde.

In 2015 besliste ze om haar muziek en sociale opleidingen te verzoenen tot een heel eigen verhaal aan de hand van zelfgeschreen songs die qua genre even divers zijn als haar eigen achtergrond. Vanaf 2017 krijgt haar artiestieke zoektocht een nieuwe dynamiek wanneer Zem terugkeert naar haar eerste, grote liefde: de harp.

Wij zijn in elk geval blij dat haar artistieke zoektocht in 2017 een nieuwe dynamiek kreeg en ze bij ons op zolder komt spelen op haar eerste, grote liefde: de harp !


6 AUGUSTUS


€8 / €12

HEDWIG "peep" PEETERMANS

Roots essentials and guilty pleasures

Donkere kroegen en achterzalen hebben de stem van Hedwig Peep Peetermans doen rijpen.

Soms fluisterend, soms rauw en bezwerend. Met zijn sound en performance nodigt 'Peep' de toeschouwer uit om even samen onderweg te zijn enkel gewapend met zijn bijzondere stem en akoestische gitaren.


Hedwig Peetermans, ook gekend onder de naam Levien, keert met deze solovoorstelling terug naar zijn muzikale roots "Roots essentials and guilty pleasures: een hommage aan artiesten zoals Tom Waits, Solomon Burke, John Hiatt, Amy Winehouse, John Prine, Leon Bridges,

Kris Stapleton, Bruce Springsteen, ... en vele, vele anderen aangevuld met enkele guilty pleasures... een rollercoaster die raakt tot in de diepste vezels ! 

3 SEPTEMBER


€ 14 / € 18

WIGBERT


Wigbert Van Lierde is een authentieke singersongwriter en een virtuoze gitarist.

 

Aangestoken door traditionele folk, blues en country schrijft hij Nederlandstalige liedjes die steevast naar de strot grijpen. Zijn fingerpicking op de gitaar is uniek en legendarisch. Wigbert is als schrijver best gekend van "Ebbenhout Blues" of "Ik geef niet meer om Joey".

Hij tourde o.m. met Kommil Foo, Yevgueni, Brendan Croker, Fay Lovski en Bram Vermeulen. Hij schreef voor Axelle Red, Jo Lemaire en Paul Michiels.

 

In dit concert brengt Wigbert hoogtepunten uit zijn repertoire aangevuld met nieuwe muziek.

10 SEPTEMBER


€ 16 / € 20

CARRY GOOSSENS

Cowboy met pension

Wat als je in de stille herfst van je leven een brief in je postbus krijgt waarin je vriendelijk, maar met klem, verzocht wordt om met pensioen te gaan? Dat doet iets met een mens. Want wat als je eigenlijk niet met pensioen wil gaan?

Acteurs gaan niet met pensioen denk ik dan. En cowboys ook niet. Dus ik ook niet. Wij moeten doorgaan, tot het echt niet meer gaat. Maar ondertussen sta je daar dan met je pensioenbrief in je hand. Onvermijdelijk sta je dan ook even stil bij de 65 jaren die als een flits voorbij gevlogen lijken te zijn.

Acteurs willen niet ingelijfd worden bij de Bond van Gepensioneerden. Cowboys ook niet.
Daar hebben ze een goede reden voor. Dat wil ik in mijn voorstelling op lichtvoetige wijze toelichten, samen met mijn drie muzikanten, mijn leeftijds– en lotgenoten in gitaarakkoorden.

Cowboy met pensioen … over poen en fatsoen.
Daar is ‘t om te doen.

17 SEPTEMBER


€ 10 / € 14

BEGIJN LE BLEU

Kijk !


Fwiet! Fwiet! ... Is de naam van de podcast en het vogelmagazine van Begijn Le Bleu dat enthousiast wordt onthaald door media en publiek.  Nu brengt Begijn een tweede lezing over de kick van het vogelspotten: kijk!  

Hij heeft het over de machtige levenswijze van vogelsoorten zoals de rietzanger, de gierzwaluw en de raaf.  Hij neemt je mee in de lucht tijdens de vogeltrek waar een stroom van miljoenen vogels passeert richting het Zuiden, om vervolgens terug te landen in eigen land waar blauwe reigers als zen-monniken geduldig wachten om hun slag te slaan. Dit alles om te tonen dat onze natuur nog slimmer en mooier is dan u al dacht.

Begijn doet dit met woord en beeld zoals we dat van hem kennen. Met bezieling en humor vertelt hij over zijn passie om er een prachtige avond vol verwondering van te maken. Laat u meevoeren in de wondere wereld van Begijn waar vogels de hoofdrol spelen.

www.begijnlebleu.be